Beleven

Kinderen zijn nieuwsgierig in ontdekken en het maken van iets.

Knutselen met papier, klei, lijm, schaar enz. wordt al genoeg gedaan. Maar hoe leuk is het om te werken met pipetjes, maatbekertjes, flesjes en allerlei geur- en kleurvloeistofjes?

Je eigen parfum, vloeibare handzeep, badzout, haargel of tandpasta maken..gaaf!

Kinderen maken spelenderwijs kennis met chemie en is naast een leuke bezigheid dus ook leerzaam. Zo leren kinderen hoe cosmetica gemaakt wordt, hoe scheikundige processen verlopen en welke informatie er op een etiket hoort.

Kinderen kunnen hun fantasie kwijt met het maken van cosmeticaproducten en verpakkingsmateriaal zoals krullint en etiketten

Wat een beleving!

 

Is het zowel voor meisjes als jongens geschikt?

De originele activiteiten en leuke extra's  maken dit bij kinderen tot een groot succes.

Echt een keer iets anders!

Is dit niet meer iets voor meisjes? Zeker niet!

Door het werken met trechters, pipetjes, maatbekers, roerstaven, en kleine flesjes/potjes/tubes heeft het iets weg van een laboratorium, wat jongens erg aanspreekt. Ook zijn er geuren bij die speciaal voor jongens zijn zoals  Marine. Daarbij kan het product ook cadeau gegeven worden aan broer(tje)/zus(je) opa/oma meester/juf enz.

Of gewoon voor papa of mama. Daar hoeft het echt niet speciaal Vader- of Moederdag voor te zijn! (Of juist wel?!)

 

De activiteiten zijn vanaf 6 jaar. Nou weet ik dat sommige kinderen van 4 en 5 jaar dit ook al geweldig vinden. Daarom wil ik deze activiteiten ( m.u.v. tandpasta maken) wél aanbieden aan deze doelgroep, maar dan met een maximum van 5 kinderen per keer. Zo heb ik meer tijd en aandacht om ieder kind te helpen!

 

Vies worden mag maar let op!

De geur- en kleurstoffen zijn erg geconcentreerd. Handen zijn gauw vies/gekleurd maar kunnen door goed wassen weer schoon worden.

Wel adviseer ik oude kleren aan te doen. Vlekken die in kleren komen kunnen wellicht eruit gewassen worden maar wellicht ook niet. Deelname is hierdoor op eigen risico.

Naast het basismateriaal, gebruikersmateriaal en verpakkingen gebruik ik natuurlijke levensmiddelenkleurstoffen:

Ook gebruik ik alleen natuurlijke geuroliën.

In het menu "Beleven" is te zien welke belevingsactiviteiten ik aanbied: