Yoga/Pilates/Tai Chi

Iedereen heeft vast wel eens van deze drie woorden gehoord.

Maar heeft u het wel eens ervaren? Drie mooie elementen in elkaar verweven wat resulteert tot een fijne, ontspannende en toch krachtige les!

Er wordt begonnen met een warming up op basis van Tai Chi oefeningen. Dit zijn (trage) bewegingsoefeningen die gericht zijn op persoonlijke groei, innerlijke kracht, stabiliteit, concentratie, coördinatie en ontspanning.

Daarna volgen en oefeningen die wat meer bij de Yoga thuis horen zoals de Zonnegroet.

U stretcht uw spieren en doet bewegingen die u in het dagelijks leven niet vaak doet. Dat is prima voor het behoud van flexibiliteit en stabiliteit, maar ook coördinatie.

Het is niet nodig lenig te zijn om aan deze les te beginnen. Geniet van de les en neem de tijd om de houdingen op de juiste manier uit te voeren en de ademhaling te beheersen. Zo leert u hoe te ademen vanuit uw buik of soms juist meer vanuit uw borst. 

Ook zullen er Pilates oefeningen liggend op een handdoek en/of matje worden uitgevoerd. Denk hierbij aan rug en buikoefeningen waarbij u lange en sterke spieren ontwikkelt. Daarbij versterk u uw innerlijke core (buik) en leert u uw wervelkolom te ondersteunen. 

Tevens verbeterd u uw lichaamsbewustzijn en bouwt u aan een betere houding. Zo kunt u een soepele en sterke rug ontwikkelen.

Rustige maar mooie muziek geeft net dat beetje extra aan de les!

 

Het meenemen van een handdoek of matje (als het niet op de locatie aanwezig is) en wat te drinken is aan te raden. 

 

Geschikt voor volwassenen