Kinderyoga

Steeds meer volwassenen genieten van yoga, maar ook bij kinderen is het in opkomst. Kinderen ervaren positieve effecten van kinderyoga.

Het helpt ze dichtbij zichzelf te blijven in deze stressvolle tijd. Ook kinderen hebben het van jongs af aan al druk. Zowel op school als in vrije situaties wordt er veel van ze verwacht. Kinderen moeten presteren, totdat ze kinderyoga volgen. Hierbij verandert het moeten in mogen, het presteren in plezier hebben. Wat fijn!!!

 

Kinderyoga oefeningen richten zich onder andere op rust, soepelheid, kracht en balans. Ook wordt er aandacht besteed aan de ademhaling en de lichaamshouding. Visualisatie oefeningen komen aan bod en ontspanning is geïntegreerd. Bij een kinderyoga les wordt lesgegeven binnen de belevingswereld van het kind.

 

Tijdens sommige kinderyoga lessen maak ik gebruik van een balanskussen die ik zelf mee neem. Hierop kan het kind zitten en eventueel oefeningen op doen. Ook (rustige) muziek is een belangrijk onderdeel van de activiteit. Wanneer een kind op dit balanskussen staat, is het een stuk lastiger om balans te vinden en te houden dan wanneer het op de grond staat.

Ook gebruik ik het balanskussen om de rustige yoga les af te laten wisselen met een spelletje tussendoor wanneer hier behoefte aan is. Lang stil liggen/zitten kan voor sommige kinderen lastig zijn. 

 

Leeftijd: Vanaf 3 jaar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb